Cecilia Eklund blir digital strateg och kommunikationsansvarig på Bazar förlag

Rebecka Leffler tillsammans med nyrekryteringarna Cecilia Eklund och Agnes Cavallin. Foto: Pressbild.

Bazar förlag har rekryterat Cecilia Eklund till en roll som Digital strateg och kommunikationsansvarig.

– Idag krävs det en nischad kompetens för att förstå vad som ger effekt i digitala kanaler och på så sätt skapa en större affär. Cecilia har en stark förankring i digital kommunikation med fokus på värde- och säljskapande aktiviteter. Hennes främsta uppdrag blir att lyssna in målgruppen och anpassa vårt budskap och våra aktiviteter för att möta deras förväntan och stärka deras lojalitet. Bazar ska vara ett förlag i framkant och vi måste fortsätta vässa vår digitala närvaro för att säkerställa optimal synlighet för våra författare och deras böcker, säger Rebecka Leffler, förlagschef på Bazar, i ett pressmeddelande.

Hon kan se tillbaka på ett framgångsrikt år trots turbulens från både pandemi och ägarbyte. Rebecka menar att det ser bra ut inför 2021.

– Vi är ett förlag i kraftig tillväxt och jag ser fram emot att tillsammans med Cecilia implementera vår digitala strategi, utveckla vårt kunderbjudande och produktutveckling för framtiden. Vår bransch förändras och vi måste vara snabba på att agera på de möjligheter som uppstår, säger Rebecka. 

Cecilia kommer närmast från Adapteo Group och har tidigare arbetat på bland annat Prime PR och foodora. 

– Att få börja på Bazar är en dröm som går i uppfyllelse, där jag får kombinera två stora intressen i böcker och kommunikation. Bokbranschens digitala omställning pågår för fullt och jag glädjer mig över att tillsammans med Bazars väldigt kunniga team och fantastiska författare få utveckla förlagets digitala kommunikation och erbjudande. Som grädde på moset har Bazar ett väldigt spännande år framför sig med boksläpp från Lucinda Riley, Ulrika Rolfsdotter och många fler, vilket såklart gör det ännu roligare, säger Cecilia Eklund i samma pressmeddelande.

Bazar har tidigare rekryterat Agnes Cavallin som skönlitterär förläggare med redigeringsansvar. Både Cecilia Eklund och Agnes Cavallin tillträder sina nya tjänster i januari.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL