Bazar rekryterar Anne Laurella och inleder satsning på facklitteratur

Rebecka Leffler, Anne Laurella och Anders Sjöqvist på Bazar Förlag. Foto: Fredrika Sidén Cruz

Anne Laurella blir ny fackboksförläggare på Bazar Förlag. Hon har en lång erfarenhet av fackboksutgivning från bland annat Albert Bonniers, Norstedts och Sanoma.

Anne Laurella startade sin karriär på Albert Bonniers Förlag, där hon jobbade på fackboksredaktionen, och senare för Norstedts Juridik som redaktör och projektledare. I nio år var hon egen företagare och frilansade för bokförlag, företag och myndigheter. Hon drev även bokförlaget Laurella & Wallin med fokus på reselitteratur. Senast kommer hon från Sanoma Utbildning med inriktning Universitet/Högskola och Kompetensutveckling.

Nu börjar hon som fackboksförläggare på Bazar, där Anders Sjöqvist fram tills nu varit ensam förläggare.

– Det känns så kul att vara del av det här gänget, det är en dynamisk arbetsplats som rymmer både nytänkande och djup förlagskunskap. Jag ser fram emot att jobba nära Anders Sjöqvist, och hitta nya författarskap och berättelser som kan underhålla, beröra och förhoppningsvis göra skillnad, säger Anne Laurella.

Med Anne som förstärkning till redaktionen satsar Bazar ännu mer på berättande sakprosa, en genre som vuxit de senaste åren.

– Det är väldigt värdefullt att få Anne som kollega. Hennes bakgrund och expertkompetens kommer stärka både förlaget och vår fackboksutgivning, säger Anders Sjöqvist, publicistisk chef för facktext.

Bazar Förlag (en del av Bonnierförlagen) ger ut runt 15 fackböcker per år. Det senaste året har gett flera framgångsrika lanseringar som Isabella av Isabella Löwengrip och Rebecka Edgren Aldén, Incel av Stefan Krakowski, och den senaste succén Kodnamn PAM av Petra Malm.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL