Agnes Cavallin blir ny förläggare – från Bokmässan till Bazar förlag

Agnes Cavallin blir ny förläggare med redigeringsansvar på Bazar förlag från 1 januari 2021. Foto: Privat.

Bazar förlag har hittat sin förläggare med redigeringsansvar: Agnes Cavallin som senast varit en del av programgruppen på Bokmässan i Göteborg.

– Som publicistisk chef för skönlitteratur på Bazar är jag oerhört glad över denna drömrekrytering. Med sin gedigna bakgrund har Agnes Cavallin ett brett kontaktnät, en välutvecklad känsla för olika typer av litteratur samt en sällsynt kombination av sälj- och kvalitetstänk. Jag ser fram emot att tillsammans med henne utveckla vår skönlitterära lista samt att få en kollega som, liksom jag, brinner för att hitta nya, spännande röster och berättelser, säger Karin Linge Nordh i ett pressmeddelande. 

Agnes Cavallin har verkat i bokbranschen sedan 2005 i en mängd olika roller, från litterär agent till redaktör, både i frilansande och anställd form.  

– Det är ett sant privilegium att få möjligheten att bygga och vidareutveckla författarskap tillsammans med så erfarna och inte minst trevliga kollegor. Jag ser verkligen fram emot att bidra till Bazars framtida utgivning och att få jobba nära texterna, berättelserna och författarna igen, säger Agnes Cavallin i samma pressmeddelande.  

Rebecka Leffler, förlagschef, är nöjd med sin nyrekrytering.  

– Vårt förlag har verkligen fått en flygande start tack vare en stark utgivning. Nu tar vi nästa steg i vår tillväxt. Jag är stolt över att vi, genom rätt prioriteringar och fokus, på så här kort tid kunnat möjliggöra en större satsning på vår skönlitterära utgivning. Vi har redan etablerat oss som en attraktiv samarbetspartner och ett tryggt hem för författare – etablerade som debuterande. Jag ser med stor tillförsikt på framtiden för Bazar och är mycket glad att Agnes tar plats i vårt starka team, säger Leffler. 

Agnes Cavallin tillträder sin tjänst på Bazar förlag vid årsskiftet, formellt den 1 januari 2021 men kanske får hon ledigt på nyårsdagen? 

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL