ANNONS

Diktsamling av Gui Minhai blir ljudbok – inläst av svenska författare och publicister

Fredagen 20 november ges ljudboksversionen ut av den fängslade förläggaren Gui Minhais diktsamling JAG RITAR EN DÖRR PÅ VÄGGEN MED FINGRET. Bakgrundsfot: iStock.

På fredag släpps diktsamlingen Jag ritar en dörr på väggen med fingret som ljudbok. Bland inläsarna finns flera svenska författare som Peter Englund, Ola Larsmo och Alex Schulman.

– Diktsamlingen Jag ritar en dörr på väggen med fingret har sålt i över 1500 exemplar, vilket är enastående för lyrik. Det visar dels på deras kvalitet och kraft, dels folks vilja att engagera sig i Gui Minhais öde. Dikterna speglar hans situation i fängelset och rymmer starka längtansfulla minnesbilder av det Sverige han kommit att älska. Och nu kan den dryga halvmiljonen ljudbokslyssnare i landet också ta del av dikterna, säger bokförläggaren Martin Kaunitz i ett pressmeddelande.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

KÖP SUPPORTER-PREN fr. 1 kr/dag

Fredagen 20 november ges alltså ljudboksversionen av den fängslade förläggaren Gui Minhais diktsamling Jag ritar en dörr på väggen med fingret ut.

Ett antal av våra mest lästa och älskade svenska författare och publicister läser varsin dikt och Guis dotter Angela sitt förord, skriver förlaget. Alla medverkande författare samt EarSelect, Publit och Kaunitz-Olsson ställer upp ideellt och avstår sin ersättning. Hela vinsten går oavkortad till freeguiminhai.com.

ANNONS

MEDVERKANDE: Kurdo Baksi, Aase Berg, Peter Englund, Angela Gui, Ola Larsmo, Karin Olsson, Agneta Pleijel, Grethe Rottböll, Niklas Rådström, Alex Schulman, Björn Wiman, Nina Wähä och Elisabeth Åsbrink.

ANNONS

ERBJUDANDE – JUST NU: Bokus Play 3 ljudböcker för 1 krona*

*Vid registrering av Bokus Play Bas. Automatiskt månatlig prenumerationsavgift gäller efter första månaden (79kr/mån).

– Jag tror att det betyder otroligt mycket för pappa att hans ord nu läses upp av några av Sveriges mest namnkunniga författare, vilket gör att dikterna får komma till liv på ett annat sätt. Nu kan man till exempel promenera vid Lilla Torget i Göteborg och lyssna på när Ola Larsmo läser om Jonas Alströmers staty, säger Angela Gui, dotter till Gui Minhai.

– För oss var det en självklarhet att ställa upp när vi fick frågan. En god sak som vi ställer oss bakom och dessutom ett bra exempel på hur ljudbokens stora folkliga genomslag kan hjälpa till att lyfta även smalare genrer som lyrik, säger Mattias Linderoth på EarSelect.

I snart fem år har den svenske förläggaren Gui Minhai suttit fängslad i Kina. Den kinesiska staten har angivit en rad skäl för frihetsberövandet, men det mesta tyder på att det handlar om hans regimkritiska förlagsverksamhet och författarskap. Gui Minhai har blivit en symbol för motståndet mot den kinesiska regimen, för yttrandefrihet och demokrati.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Tack för att du läste ända hit. Gör du det ofta får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL