Författare dömd till döden för spioneri i Kina

En domstol i Peking har dömt författaren Yang Hengjun till ett villkorligt dödsstraff. Domen kan komma att omvandlas till livstids fängelse. Foto: ANDY WONG/AP/TT.

Den australisk-kinesiske författaren och demokratiförespråkaren Yang Hengju döms till döden med två års uppskov, meddelar landets utrikesdepartement.

Den typen av villkorliga dödsstraff kan omvandlas till livstids fängelse efter de två åren.

Yang Hengjun fängslades 2019 och anklagades för spionage. Han har hela tiden nekat till anklagelserna och sagt att han har torterats och att han befarar att framtvingade erkännanden ska användas emot honom.

Australien, som har begärt att han ska släppas fri, fördömer dödsdomen.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL