Skolstyrelse förbjuder roman om förbjudna böcker

Boken "Ban This Book" av Alan Gratz har förbjudits på en skola i Florida.

🤬 CENSUR. Styrelsen för en skola i Indian River County, Florida, har beslutat förbjuda boken Ban This Book av Alan Gratz för att boken ”lär ut uppror mot skolans styrelses auktoritet”. Bokens huvudperson är en fjärdeklassare som skapar ett bibliotek i sitt skåp med böcker som förbjudits av skolan.
Författaren själv finner beslutet är otroligt ironiskt.
– De förbjöd boken eftersom den handlar om de böcker som de har förbjudit och eftersom den handlar om att förbjuda böcker. Det känns som att de vet exakt vad de gör och att de skäms lite över vad de gör och att de inte vill ha en bok på hyllorna som kritiserar dem, säger Alan Gratz till USA Today Network.

redaktion@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid. 

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.