Nobels fredspris 2023 till Narges Mohammadi – Nextory sprider ljudboken

Pressbild: Nextory.

😶 Yttrandefrihet. Narges Mohammadi får Nobels fredspris 2023 för sitt arbete mot förtrycket av kvinnor i Iran och hennes kamp för att främja mänskliga rättigheter. Sedan november 2021 sitter Narges Mohammadi fängslad i det beryktade Evinfängelset i Teheran dömd för att “sprida propaganda med avsikt att skada staten”. Hennes bok Vit Tortyr (Baran förlag) finns sedan den 28 september fritt tillgänglig i en särskild Nextorysatsning för att tillgängliggöra förbjudna böcker. Ljudboken ger en direkt inblick i de iranska fängelsernas allra mörkaste vrår genom 14 kvinnliga vittnesmål, och finns tillgänglig via en gratis och helt öppen hemsida, där persisktalande över hela världen kan lyssna på den. Den svenska e-boken finns också i Nextorys app.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL