ANNONS

Natur & Kultur ger ut böcker av Robin DiAngelo och Ibram X. Kendi

Natur & Kultur ger ut två av de mest uppmärksammade böckerna i USA just nu, How to be an antiracist av Ibram X. Kendi och White fragility av Robin DiAngelo. Båda titlarna är slutsålda på förlagen och trycks nu till i stora upplagor.
– Törsten efter kunskap, energi och nya verktyg är enorm. Det som händer i USA just nu kommer att få konsekvenser även för oss. Vi behöver fördjupa samtalet om hur rasismen påverkar människors liv i Sverige. Med de här böckerna hoppas vi lyfta upp, skaka om och inspirera läsaren, säger Lawen Mohtadi, förläggare på Natur & Kultur.
Så blir du en antirasist argumenterar historikern Ibram X. Kendi för att rasistiska strukturer går att motverka med antirasistisk politik. I Vit skörhet skriver forskaren Robin DiAngelo om hur vita människors olust att prata om rasism förhindrar viktiga samtal och omöjliggör reell förändring. Böckerna utkommer på svenska i januari 2021.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL