Kicki Sehlstedt skriver tvåboksavtal med Strawberry

Karin Linge Nordh från Strawberry förlag och författaren Kicki Sehlstedt. Foto: Stefan Tell

Den hyllade spänningsförfattaren Kicki Sehlstedt byter förlag från Piratförlaget till Strawberry. Hennes tredje bok blir en metoo-deckare som släpps våren 2021.

Strawberry förlag knyter till sig allt fler författare och har nu värvat en ny stjärna från Piratförlaget. Kicki Sehlstedt, författare till böckerna Sweet Lolita (2018) och Oskuld (2019), skriver nu tvåboksavtal med Strawberry.

– Jag vill ta mitt författarskap till nästa steg och känner att Karin Linge Nordh och Sara Lindegren har en enorm tilltro till mig och mina böcker. Det är roligt och energigivande att få en nystart och satsa vidare med Strawberry i ryggen. Med det sagt kommer jag alltid att vara jättetacksam mot Piratförlaget för att de trodde på mig och vågade satsa på mig som debutant, säger Kicki Sehlstedt i ett pressmeddelande. 

Kicki Sehlstedt är utbildad kriminolog och har jobbat som journalist i 20 år, först på Aftonbladet och på senare år som producent för bland annat Brottscentralen och dokumentärserien Svenska fall. Genom karriären har hon bevakat mäns våld mot kvinnor, förtryck och kvinnors utsatthet. 

Hennes nästa roman är en kriminalroman mitt under #metoo-rörelsen och i centrum står mordet på en politiker som anklagats för övergrepp på kvinnor på ett anonymt instagramkonto. Boken kommer att utspela sig både i Stockholm och i Kickis uppväxtort Uddevalla.

— Ända sedan jag läste debuten Sweet Lolita har jag varit en hängiven beundrare av Kicki. Hennes professionella bakgrund ger böckerna tyngd och trovärdighet, hon skriver om viktiga ämnen vi alla kan relatera till och man kan inte annat än älska hennes karaktärer – journalisten Aida Svantesson och kriminologen Kajan Berglund som är en sorts kvinnlig ”GW”. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med läsarna få följa dem under lång tid framöver, säger förläggaren Karin Linge Nordh.

Kicki Sehlstedts tredje bok utkommer våren 2021 på Strawberry Förlag. Ytterligare en bok i serien planeras till 2022. I sommar kommer Oskuld som pocket på Piratförlaget.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,