ANNONS

Författaren och kriminologen Kicki Sehlstedt blir ny kolumnist i Aftonbladet. Foto: Jerker Ivarsson/Aftonbladet

Författaren Kicki Sehlstedt återvänder till Aftonbladet

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Författaren och kriminologen Kicki Sehlstedt blir ny kolumnist i Aftonbladet. Med sin specialkompetens ska hon utveckla och fördjupa kriminaljournalistiken.

– Jag är glad och stolt över att vara tillbaka på Sveriges största nyhetssajt. Jag brinner för att diskutera och ge perspektiv kring allt som rör brott och straff – och inte minst att få lyfta fram alla runt om ett brott, från brottsoffer, till vittnen och anhöriga till både offer och förövare. Med min erfarenhet som journalist, utbildning i kriminologi och bakgrund som deckarförfattare hoppas jag ha verktygen för att göra ämnet både spännande och intressant för Aftonbladets läsare, säger Kicki Sehlstedt i ett pressmeddelande.

Värvningen av författaren och kriminologen Kicki Sehlstedt till Aftonbladet är en fortsättning på den redaktionella satsning på kriminaljournalistik som nu genomförs på tidningen. Med premiär i dag, tisdag, blir hon krimkolumnist med uppgift och fokus att få in ett mer mänskligt perspektiv i kriminaljournalistiken.

– Alltför ofta hamnar den här bevakningen i siffror och statistik. Men hur påverkas till exempel vittnen av ett rån? Vad rör sig i förövarnas huvud? Det vill vi skriva mer om och där har Kicki Sehlstedt en specialkompetens, säger Karin Schmidt, redaktionschef, i samma pressmeddelande.

Kicki Sehlstedt har skrivit tre uppmärksammade och hyllade kriminalromaner och är utbildad kriminolog, men hon har också ett förflutet på Aftonbladet, där hon länge jobbat som både reporter och nyhetschef. Hon har också ett starkt engagemang och kunskap i frågor kring mäns våld mot kvinnor.

I april släpptes hennes senaste roman Bara ett offer på Bazar förlag. Samtidigt kom även hennes två första böcker Sweet Lolita och Oskuld (ursprungligen utgivna på Piratförlaget) i nyutgåva med nya omslag som pocket.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL