Författaren Kicki Sehlstedt återvänder till Aftonbladet

Författaren och kriminologen Kicki Sehlstedt blir ny kolumnist i Aftonbladet. Foto: Jerker Ivarsson/Aftonbladet

Författaren och kriminologen Kicki Sehlstedt blir ny kolumnist i Aftonbladet. Med sin specialkompetens ska hon utveckla och fördjupa kriminaljournalistiken.

– Jag är glad och stolt över att vara tillbaka på Sveriges största nyhetssajt. Jag brinner för att diskutera och ge perspektiv kring allt som rör brott och straff – och inte minst att få lyfta fram alla runt om ett brott, från brottsoffer, till vittnen och anhöriga till både offer och förövare. Med min erfarenhet som journalist, utbildning i kriminologi och bakgrund som deckarförfattare hoppas jag ha verktygen för att göra ämnet både spännande och intressant för Aftonbladets läsare, säger Kicki Sehlstedt i ett pressmeddelande.

Värvningen av författaren och kriminologen Kicki Sehlstedt till Aftonbladet är en fortsättning på den redaktionella satsning på kriminaljournalistik som nu genomförs på tidningen. Med premiär i dag, tisdag, blir hon krimkolumnist med uppgift och fokus att få in ett mer mänskligt perspektiv i kriminaljournalistiken.

– Alltför ofta hamnar den här bevakningen i siffror och statistik. Men hur påverkas till exempel vittnen av ett rån? Vad rör sig i förövarnas huvud? Det vill vi skriva mer om och där har Kicki Sehlstedt en specialkompetens, säger Karin Schmidt, redaktionschef, i samma pressmeddelande.

Kicki Sehlstedt har skrivit tre uppmärksammade och hyllade kriminalromaner och är utbildad kriminolog, men hon har också ett förflutet på Aftonbladet, där hon länge jobbat som både reporter och nyhetschef. Hon har också ett starkt engagemang och kunskap i frågor kring mäns våld mot kvinnor.

I april släpptes hennes senaste roman Bara ett offer på Bazar förlag. Samtidigt kom även hennes två första böcker Sweet Lolita och Oskuld (ursprungligen utgivna på Piratförlaget) i nyutgåva med nya omslag som pocket.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL