ANNONS

JUST NU: Storytel kan ta in över 900 Mkr i nyemission

Storytel hoppas på svenska och utländska investerare i en riktad nyemission som kan stärka bolagets balansräkning med hundratals miljoner, kanske upp till en miljard. Foto: iStock.

Storytel meddelar att de kommer att göra en riktad nyemission på upp till sex miljoner aktier före börsens öppning på fredag morgon. Med aktuell börskurs motsvarar det 977 Mkr.

I ett pressmeddelande på torsdagskvällen skriver Storytel:

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Storytel AB offentliggör härmed en avsikt att genomföra en riktad nyemission av upp till cirka 6 miljoner aktier genom ett accelererat bookbuilding-förfarande. Likviden från den Riktade Emissionen avses användas för att bland annat tillgodose Bolagets accelererade investeringar i innehållsproduktion, försäljning och marknadsföring i enlighet med Bolagets kommunicerade expansionsstrategi. Storytel har gett ABG Sundal Collier AB och Swedbank AB (publ) i samarbete med Kepler Cheuvreux i uppdrag att utreda förutsättningarna för att genomföra den Riktade Emissionen.

Hur mycket pengar kan en sådan nyemission ge? Efter att helårsrapporten blev offentlig i morse har Storytelaktien tappat 6,6 procent under dagen och stängde på 162,80 kr. Sex miljoner aktier skulle därmed ha ett börsvärde på 976,8 Mkr.

Om man lyckats genomföra en nyemission till kursen 166,67 kr så skulle det gett en miljard kronor i nytt kapital. Men ofta sker en riktad nyemission till lägre kurs. Storytel genomförde en liknande nyemission i september 2018 som gav 500 miljoner kronor.

Helt klart är i alla fall att Storytel tänker fylla på kassan rejält för att kunna investera mer i de nya marknader som fortfarande har långt kvar till lönsamhet.

ANNONS

Storytel har idag drygt 56 miljoner aktier och ett börsvärde på 9,1 miljarder kronor i skrivande stund.

”Den Riktade Emissionen förutsätter att styrelsen beslutar härom, vilket tillsammans med prissättning och tilldelning beräknas ske innan handeln börjar på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm kl. 9.00 den 21 februari 2020. Styrelsen kan komma att besluta om att förlänga eller förkorta anmälningsperioden och när som helst välja att avbryta bookbuilding-förfarandet och således avstå från att genomföra den Riktade Emissionen”, skriver Storytel.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se