ANNONS

Amazon har nu över 150 miljoner betalande Prime-medlemmar

Amazon ökade omsättningen 2019 (hela året) till hela 280,5 miljarder dollar (+22 procent jämfört med 2018) och ett rörelseresultat på 14,5 miljarder (12,4). I releasen följer en lååååång lista med höjdpunkter från året. Inga siffror för hur många miljarder bokförsäljning gav, däremot att Amazon nu har över 150 miljoner betalande Prime-medlemmar. I detta medlemskap ingår förutom rabatter och fri frakt även underhållning i form av video, musik, eböcker och ljudböcker. Obegränsat men med ett begränsat urval och hopp om att kunder ska uppgradera till Amazon Music eller Kindle Unlimited. Som Boktugg tidigare rapporterat betalade Amazon ut över 300 miljoner dollar 2019 till författare och förlag för konsumtion via Kindle Unlimited.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se