Amazon erbjuder virtuella röster för KDP-författare

🤖 Kindle-AI. Kindle Direct Publishing (KDP) erbjuder nu författare att konvertera sina eböcker till ljudböcker med hjälp av ”virtuella röster”, skriver Publishers Weekly. Idag är det endast 4 % av de självpublicerade titlarna som ges ut som ljudböcker. Författaren kan välja en av sina eböcker, lyssna på röstprovet och anpassa ljudboken som blir tillgänglig på Audible inom 72 timmar. Författaren får 40 % royalty på priser mellan 3,99 och 14,99 dollar. Ljudböckerna kommer att märkas med ”created by virtual voice”. Amazon ser det som ett komplement till ljudboksproduktionen de erbjuder via ACX och planerar att utöka betatestet de kommande månaderna. Kanske är det snarare Amazon Primes katalog av ljudböcker som är målet att utöka än Audibles. Till skillnad från Googles verktyg verkar ljudböckerna vara låsta till Amazons kanaler.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL