Läkaren och författaren Anders Hansen (Arkivbild: Anders Wiklund/TT) kommer att prata om hjärnan i årets Vinter i P1, även Stina Wollter (foto: Hanna Franzén/TT) kommer att vinterprata.

Hansen och Wollter två av flera författare bland årets vintervärdar i P1

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Flera hyllade sommarvärdar från 2019 är aktuella för ”Vinter i P1” – däribland Stina Wollter och Anders Hansen. Men det finns fler författare på listan.

”Hjärnstark”-författaren Anders Hansens sommarprat blev det mest lyssnade podd-programmet i årets ”Sommar i P1”, med 2,4 miljoner lyssningar. Nu är den folkkära överläkaren och skribenten aktuell med ett vinterprat, där han fortsätter berätta om ett av kroppens viktigaste organ.

”Varför är det så viktigt för oss att tillhöra en grupp? Varför vill vi tro på vissa saker? Vad är det egentligen som händer där innerst inne i oss, i våra hjärnor? Det vill jag berätta om i mitt vinterprat”, säger han i ett pressmeddelande.

Även konstnären och radioprataren Stina Wollter är tillbaka. Hennes sommarprat om en livsavgörande relation med en åttaårig cancersjuk flicka fick flest reaktioner på sociala medier. Den här gången kommer hon att prata mer om den skapande människan, möten i livet och konsten.

Lyssnarnas sommarvärd från 2019, Madeleine In Hwa Björk, kommer att göra ett avsnitt. I sitt sommarprat berättade hon om hur hon sökt som adopterad sökt efter sina biologiska rötter – och fick reda på att hon blivit förväxlad. Nu kommer hon att fortsätta att om sitt eget och andras livsöden.

Skådespelaren Olof Wretling gör sitt sjunde vinterprat, där han pratar om ett märkligt möte med Torgny Lindgren på nattåget mot Stockholm.

Fakta: Årets vintervärdar i P1

25/12 – Fredrik Lindström

26/12 – Stina Wollter

27/12 – Madeleine In Hwa Björk

28/12 – Caroline Farberger

29/12 – Olof Wretling

30/12 – Anders Hansen

31/12 – Petra Mede

1/1 – Johan Rockström

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.