ANNONS

Hansen och Wollter två av flera författare bland årets vintervärdar i P1

Läkaren och författaren Anders Hansen (Arkivbild: Anders Wiklund/TT) kommer att prata om hjärnan i årets Vinter i P1, även Stina Wollter (foto: Hanna Franzén/TT) kommer att vinterprata.

Flera hyllade sommarvärdar från 2019 är aktuella för ”Vinter i P1” – däribland Stina Wollter och Anders Hansen. Men det finns fler författare på listan.

”Hjärnstark”-författaren Anders Hansens sommarprat blev det mest lyssnade podd-programmet i årets ”Sommar i P1”, med 2,4 miljoner lyssningar. Nu är den folkkära överläkaren och skribenten aktuell med ett vinterprat, där han fortsätter berätta om ett av kroppens viktigaste organ.

”Varför är det så viktigt för oss att tillhöra en grupp? Varför vill vi tro på vissa saker? Vad är det egentligen som händer där innerst inne i oss, i våra hjärnor? Det vill jag berätta om i mitt vinterprat”, säger han i ett pressmeddelande.

Även konstnären och radioprataren Stina Wollter är tillbaka. Hennes sommarprat om en livsavgörande relation med en åttaårig cancersjuk flicka fick flest reaktioner på sociala medier. Den här gången kommer hon att prata mer om den skapande människan, möten i livet och konsten.

ANNONS

Lyssnarnas sommarvärd från 2019, Madeleine In Hwa Björk, kommer att göra ett avsnitt. I sitt sommarprat berättade hon om hur hon sökt som adopterad sökt efter sina biologiska rötter – och fick reda på att hon blivit förväxlad. Nu kommer hon att fortsätta att om sitt eget och andras livsöden.

Skådespelaren Olof Wretling gör sitt sjunde vinterprat, där han pratar om ett märkligt möte med Torgny Lindgren på nattåget mot Stockholm.

Fakta: Årets vintervärdar i P1

25/12 – Fredrik Lindström

26/12 – Stina Wollter

27/12 – Madeleine In Hwa Björk

28/12 – Caroline Farberger

29/12 – Olof Wretling

30/12 – Anders Hansen

31/12 – Petra Mede

1/1 – Johan Rockström

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se