ANNONS

Författarförbundets Radiopris 2019 går till Stina Wollter

Författaren Stina Wollter får Författarförbundets Radiopris 2019. Foto: Maria Östlin.

Författaren Stina Wollter får Författarförbundets Radiopris 2019 för sin ”absoluta och ovillkorliga närvaro oavsett kanal och programformat”.

Stina Wollter är konstnär, författare, föreläsare och programledare. Som få andra har hon tagit strid för allas rätt att uttrycka sig själva och ta sin rättmätiga plats i samhället. Med sin konst, sina texter, sina radioprogram, sina bildberättelser och selfies och sin ständiga dialog med följarna på Instagram ifrågasätter hon omöjliga normer och orimliga ideal och stångas mot sexism, mobbning och diskriminering, skriver Författarförbundet i ett pressmeddelande med motiveringen:

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

”Författarförbundets Radiopris 2019 tilldelas Stina Wollter för hennes absoluta och ovillkorliga närvaro oavsett kanal och programformat. Med varsam hand lotsar hon oss till platser där det bränner som mest utan att någonsin lämna lyssnaren i sticket.”

Stina Wollter var fram till 2018 programledare för Söndagarna med Stina Wollter på P4 Stockholm. Hon hade tidigare under fem års tid varit programledare för Karlavagnen i P4.

Författarförbundets Radiopris tilldelas en litterär upphovsperson som bidragit till att befästa och utveckla ljudradions ställning som medium för skön-, fack- eller barn- och ungdomslitterära prestationer.

Stina Wollter släppte förra året boken Kring denna kropp (Bokförlaget Forum).

ANNONS

Prissumman är 50 000 kronor. Prisutdelningen sker den 21 november.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se