Författaren Stina Wollter får Författarförbundets Radiopris 2019. Foto: Maria Östlin.

Författarförbundets Radiopris 2019 går till Stina Wollter

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Författaren Stina Wollter får Författarförbundets Radiopris 2019 för sin ”absoluta och ovillkorliga närvaro oavsett kanal och programformat”.

Stina Wollter är konstnär, författare, föreläsare och programledare. Som få andra har hon tagit strid för allas rätt att uttrycka sig själva och ta sin rättmätiga plats i samhället. Med sin konst, sina texter, sina radioprogram, sina bildberättelser och selfies och sin ständiga dialog med följarna på Instagram ifrågasätter hon omöjliga normer och orimliga ideal och stångas mot sexism, mobbning och diskriminering, skriver Författarförbundet i ett pressmeddelande med motiveringen:

”Författarförbundets Radiopris 2019 tilldelas Stina Wollter för hennes absoluta och ovillkorliga närvaro oavsett kanal och programformat. Med varsam hand lotsar hon oss till platser där det bränner som mest utan att någonsin lämna lyssnaren i sticket.”

Stina Wollter var fram till 2018 programledare för Söndagarna med Stina Wollter på P4 Stockholm. Hon hade tidigare under fem års tid varit programledare för Karlavagnen i P4.

Författarförbundets Radiopris tilldelas en litterär upphovsperson som bidragit till att befästa och utveckla ljudradions ställning som medium för skön-, fack- eller barn- och ungdomslitterära prestationer.

Stina Wollter släppte förra året boken Kring denna kropp (Bokförlaget Forum).

Prissumman är 50 000 kronor. Prisutdelningen sker den 21 november.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.