fbpx

Författarförbundets Radiopris 2019 går till Stina Wollter

Författaren Stina Wollter får Författarförbundets Radiopris 2019. Foto: Maria Östlin.

Författaren Stina Wollter får Författarförbundets Radiopris 2019 för sin ”absoluta och ovillkorliga närvaro oavsett kanal och programformat”.

Stina Wollter är konstnär, författare, föreläsare och programledare. Som få andra har hon tagit strid för allas rätt att uttrycka sig själva och ta sin rättmätiga plats i samhället. Med sin konst, sina texter, sina radioprogram, sina bildberättelser och selfies och sin ständiga dialog med följarna på Instagram ifrågasätter hon omöjliga normer och orimliga ideal och stångas mot sexism, mobbning och diskriminering, skriver Författarförbundet i ett pressmeddelande med motiveringen:

”Författarförbundets Radiopris 2019 tilldelas Stina Wollter för hennes absoluta och ovillkorliga närvaro oavsett kanal och programformat. Med varsam hand lotsar hon oss till platser där det bränner som mest utan att någonsin lämna lyssnaren i sticket.”

ANNONS

Stina Wollter var fram till 2018 programledare för Söndagarna med Stina Wollter på P4 Stockholm. Hon hade tidigare under fem års tid varit programledare för Karlavagnen i P4.

Författarförbundets Radiopris tilldelas en litterär upphovsperson som bidragit till att befästa och utveckla ljudradions ställning som medium för skön-, fack- eller barn- och ungdomslitterära prestationer.

Stina Wollter släppte förra året boken Kring denna kropp (Bokförlaget Forum).

Prissumman är 50 000 kronor. Prisutdelningen sker den 21 november.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny