Bengt Bok får Författarförbundets radiopris 2020

Bengt Bok får pris för att ha befäst och utvecklat ljudradions ställning. Arkivbild: Jessica Gow/TT.

Dokumentärfilmaren Bengt Bok tilldelas Författarförbundets Radiopris för 2020.

Bok har bland annat gjort radiodokumentären ”Requiem från en kyrkogård” och filmerna Hemkomsten, En film om när män badar och I det vita rummet. Han har också skrivit flera böcker, bland andra Den dokumentära dramaturgin.

2015 tilldelades Bengt Bok den internationella utmärkelsen Featured Global Expert of the Year – journalist and documentary film director.

Författarförbundets Radiopris tilldelas en litterär upphovsperson som bidragit till att befästa och utveckla ljudradions ställning. Prissumman är 50 000 kronor och prisutdelningen sker den 15 december.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL