Australien kritiserar Kina för behandling av fängslad författare

Yang Hengjun, här med sin fru Yuan Xiaoliang. Arkivbild: Chongyi Feng AP/TT.

Australiens utrikesminister Marise Payne säger att den australisk-kinesiske författaren Yang Hengjun, demokratiförespråkare och tidigare kinesisk diplomat, hålls fången i Kina under oacceptabla former.

”Omständigheterna kring hans frihetsberövande innebär ökad isolering från omvärlden, med begränsningar i kontakterna med familj och vänner, återigen med dagliga förhör, bland annat när han varit fjättrad i bojor”, säger ministern i ett uttalande.

Yang anklagades formellt för spioneri – ett brott belagt med dödsstraff – i augusti, sju månader efter det att han frihetsberövats i Kanton.

Kina slår ifrån sig kritiken. Yang Hengjun är vid god vigör och har inte torterats, säger en talesperson för det kinesiska utrikesdepartementet i en kommentar.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,