Internationell rusning efter rättigheter till Olga Tokarczuks böcker

Sedan tillkännagivandet av framförallt Nobelpriset men även Man Booker International förra året har intresset för den polska författaren Olga Tokarczuk blossat upp över världen. Hennes böcker har redan tidigare översatts till många språk, men samtidigt har de ofta försvunnit från marknaden och inte tryckts om på länge. Nu meddelar Tokarczuks agentur att hon har skrivit nya flerboksavtal med närmare 50 förlag, från både stora och små språkområden. (Via Bookseller).
Även i Sverige har Tokarczuk fått ett nytt förlag (Albert Bonniers) och hennes böcker har tryckts om och alldeles nyligen kommit ut i bokhandeln. Du hittar dem här.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,