ANNONS

Olga Tokarczuk skriver avtal med Albert Bonniers

Bookervinnaren Olga Tokarczuk, född i Polen 1962, byter förlag i Sverige från det lilla Ariel förlag till Albert Bonniers förlag. Avtalet innefattar dels återutgivning av hennes äldre titlar, och dels kommande verk. Först ut är nyutgåvor av Löparna (som tilldelades Man Booker International Prize 2018) och Styr din plog över de dödas ben (också den nominerad till Man Booker International Prize), med beräknad release hösten 2020.
– De senaste åren har Olga Tokarczuks verk fått ett allt större internationellt erkännande, och hon är nu utgiven på över trettio språk, säger Laurence Laluyaux, Olga Tokarczuks agent, i ett pressmeddelande.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se