Ninni Schulman skriver på för Strawberry Publishing som ska ge ut fyra böcker i tre länder. Bakgrundsfoto: iStock. Foto: Pressbild.

Ninni Schulman skriver avtal på fyra böcker med Strawberry Publishing

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Författaren Ninni Schulman blir den första stora värvningen för Strawberry Publishing. Hon har skrivit avtal om fyra böcker som ska ges ut i alla tre länderna.

– Jag har jobbat tillsammans med Karin Linge Nordh i tio år och har en djup respekt för henne som förläggare. När det dessutom visat sig att Strawberry Publishing även anställt de förläggare som signat mina debutböcker och följt mitt författarskap i både Norge och Danmark växer förtroendet ytterligare. Det här är människor som känner mig och vet vad jag står för och vice versa. Hagforsserien ligger mig varmt om hjärtat, men efter nästa bok, del sju, kommer den att få vila ett tag. Att då starta ett nytt långsiktigt projekt på ett nytt förlag känns spännande, säger Ninni Schulman i ett pressmeddelande.


ANNONS


Efter sex böcker i den kritikerhyllade och bästsäljande Hagforsserien (den senaste När alla klockor stannat släpptes i början av september och ligger på sjätte plats på topplistan över de mest sålda skönlitterära böckerna i september 2019) har Ninni Schulman etablerat sig som en av Sveriges främsta deckarförfattare och hennes böcker har totalt sålts i mer än en miljon exemplar.

När hon nu blickar framåt i sitt författarskap väljer hon att göra det tillsammans med de tre skandinaviska förläggarna som följt henne sedan debuten. Därmed blir Ninni Schulman den första författare som Strawberry Publishing ger ut i alla tre länder: Sverige, Norge och Danmark. Det blir en gemensam storsatsning och tillika ett hjärteprojekt för alla inblandade.

ANNONS

– Att få fortsätta det långa, lustfyllda och kreativa samarbetet med Ninni Schulman känns som en dröm. Hennes kriminalromaner utmärks av hög litterär kvalitet, spännande intriger och en genuin kärlek till de karaktärer och miljöer hon skildrar, säger Karin Linge Nordh, förläggare och publicistisk chef för skönlitteratur på Strawberry Publishing.

– Jag läste Flickan med snö i håret när jag var förläggare på Cappelen Damm. Och jag blev överlycklig över chansen att få ge ut en bok som var både litterärt bra, spännande och samtidigt kändes så äkta. Nu när jag får möjlighet att arbeta med Ninnis böcker igen känns det lite som att vinna högsta vinsten, att Ninni har valt att jobba med oss är en stor ära, säger Anne Fløtaker, Sjefredaktør Capitana/Strawberry Publishing Norge

Den första boken som utges på Strawberry Förlag har planerad utgivning hösten 2020. Och det blir alltså inte en fortsättning på Hagfors-serien utan ett genrebyte.

– Det är lite tidigt att prata om det än så länge, men jag kan säga att det blir den mest personliga bok jag skrivit hittills och att det inte blir en spänningsroman. Karin och jag har pratat om det här projektet regelbundet under våra år tillsammans och nu känns tillfället rätt, säger Ninni Schulman.

Förutom de sex kriminalromanerna i Hagforsserien har Ninni Schulman även utgivit spänningsromanen Bara du på Bokförlaget Forum (som även kommer att ge ut den sjunde boken i Hagforsserien).

–  Jag tycker att Ninni Schulman är en av våra absolut främsta deckarförfattare, vilket även Lotta Olsson på DN höll med om i sin recension av den senaste boken i DN för några veckor sedan. Det ska bli enormt roligt att få fortsätta arbeta med Ninni Schulmans kvalitativa författarskap och se till så att hennes framgångssaga fortsätter, säger Karin Linge Nordh till Boktugg.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL