Annie Kabala, Ebba Östberg och Martin Ransgart i nya roller på Forum

Forums nya ledartrio: Anne Kabala, förlagschef, Martin Ransgart, publicistisk chef för facklitteratur och Ebba Östberg, publicistisk chef för skönlitteratur. Foto: Caroline Andersson Renaud.

När Adam Dahlin lämnade Forum utlöste det en rockad. Annie Kabala blir förlagschef och förläggarna Ebba Östberg och Martin Ransgart blir publicistiska chefer för skönlitteratur respektive facklitteratur.

– Vår ambition är att vara Sveriges mest attraktiva förlag för breda och populära författarskap. Det går mycket bra för Forum och jag är stolt över det arbete vi gör. Det är en ynnest att få arbeta vidare med organisationen för att bygga och utveckla både nya och befintliga författarskap. Vi har en spännande tid framför oss och jag ser fram emot att leda förlaget i våra kommande tillväxtsatsningar, säger Annie Kabala, nytillsatt förlagschef på Bokförlaget Forum, i ett pressmeddelande.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare? Stötta oss gärna genom att swisha ett bidrag.

Som vi berättat i en separat artikel har Adam Dahlin valt att lämna Bokförlaget Forum för att istället bli förlagschef och delägare på The Book Affair.

Annie Kabala får nu det övergripande ansvaret för hela förlaget. Forums fokus framåt är att ytterligare förfina utgivningen och därmed fortsätta förlagets starka utveckling de senaste åren, såväl inom digital som fysisk utgivning. Som en del av denna satsning har Ebba Östberg och Martin Ransgart utsetts till publicistiska chefer för de två utgivningsbenen skönlitteratur respektive facklitteratur.

Jobbar du i bokbranschen? Läs Analysbrevet och prenumerera!

– Jag är verkligen glad att få utse Annie Kabala till förlagschef för Forum. Hon har gjort ett mycket bra jobb i rollen som tillförordnad förlagschef och jag vet därför att hon är helt rätt person att leda förlaget. Annie, Ebba Östberg och Martin Ransgart bildar en trio som tillsammans med övriga teamet på Forum kommer att göra avtryck. Jag vill även tacka Adam Dahlin som på ett imponerande sätt varit med om att bygga upp Forum till vad det är i dag och jag önskar honom all välgång framöver, säger Bonnierförlagens vd Mattias Fyrenius i ett pressmeddelande.

Bokförlaget Forum grundades 1944 och ger ut cirka 110 titlar årligen. I förlaget ingår också Bonnier Fakta, Sveriges ledande förlag för illustrerad utgivning och hälsa, och Lovereads, som ger ut modern romance.

Förlaget ger ut både svensk och översatt litteratur, bland fjolårets storsäljare finns Box av Camilla Läckberg och Henrik Fexeus, Bäst i test av David Sundin, Depphjärnan av Anders Hansen samt fenomenen Där kräftorna sjunger av Delia Owens och Jag kan ha fel av Björn Natthiko Lindeblad.

Annie Kabala, Ebba Östberg och Martin Ransgart tillträdde sina nya tjänster den 10 januari 2022.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.

Carina Österholm släpper uppföljare till Identiteten

I den spännande romanen Gropen, en fristående uppföljare till Identiteten, återvänder vi till poliskommissarie Lars Jeppson och hans kollegor vid Göteborgspolisen. De konfronteras med en mörk härva av människohandel och mord,

Adoptionsdrama i inbördeskrigets skugga

En utplånad bondby på Sri Lanka och två överlevande systrar som inte känner varandras existens tar oss in i ett virrvarr av händelser och en hel palett av människoöden både på den mytomspunna ön samt i Sverige och Frankrike.