Robert Wangeby blir ny förläggare på Bokförlaget Forum

Robert Wangeby, ny förläggare på Forum. Foto: Pressbild/Bokförlaget Forum

Forum rekryterar Robert Wangeby från Bonnier Audio som förläggare för svensk och översatt skönlitteratur.

Robert Wangeby arbetar idag som redaktör med förläggaransvar på Bonnier Audio, och har en bakgrund som producent, journalist och författare. På Forum kommer han att arbeta med både svensk och översatt skönlitteratur med ett särskilt fokus på serier. 

– Robert har imponerat på oss med sitt nytänkande och driv och vi är glada att få välkomna honom till Forum. Vi satsar på att utöka vår utgivning framöver och Robert kommer att arbeta både med befintliga och nya författarskap. Roberts särskilda expertis inom ljudformatet kommer också att vara en stor tillgång för förlaget, säger Annie Kabala, förlagschef på Forum, i ett pressmeddelande. 

– Det känns roligt att min samlade erfarenhet och kompetens mynnar ut i en roll med syfte att utveckla Forums utgivning. Jag har i flera år arbetat med Bonnierförlagens ljudbokssatsningar och ser nu fram emot att bredda mitt fokus och arbeta med Forums författare, säger Robert Wangeby. 

Robert Wangeby tillträder sin nya tjänst i augusti.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.