Caroline Farberger skriver bok om sin resa från man till kvinna

Caroline Farberger har upplevt näringslivet både som man och nu som kvinna, och vill i boken dela med sig av sina olika perspektiv. Arkivbild: Jessica Gow/TT.

Näringslivstoppen Caroline Farberger arbetar på en bok om sin resa från man till kvinna och om sina två perspektiv på näringslivet. Boken skrivs tillsammans med journalisten Henrietta Westman och ges ut hösten 2020.

– Jag tror att jag på ett unikt sätt kan förstå de traditionella manliga miljöer som fortfarande dominerar stora delar av näringslivet, samtidigt som jag fått insikt i de utmaningar som det innebär att vara kvinna, säger Caroline Farberger i ett pressmeddelande.

Caroline Farberger, vd för Ica Försäkring, gjorde förra året en könskorrigering och berättade, som första toppchef i svenskt näringsliv, öppet om det – bland annat i Sommar i P1.

– Jag kan inte minnas sist jag var så stolt över att få ge ut en bok. Detta är en verkligt unik historia som vi tror kommer slå ner som en bomb i näringslivet, säger Simon Brouwers, vd på Mondial, till Boktugg.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL