Efter tv-satsningen: Handelsbanken startar bokförlag

Magnus Nytell ska hjälpa Kobo att stärka sin position i Norden. Foto: Pressbild.

🏦 Bankböcker. Handelsbanken har nyligen gjort en storsatsning på att återuppliva sin egen tv-kanal, EFN Ekonomikanalen. Nu kan den kompletteras av bokutgivning. Förlagspodden gick i början av veckan ut med nyheten att de anlitat Magnus Nytell (fd Nextory och Bonnierförlagen, numera konsult åt bland annat Kobo) fått uppdraget att bygga en organisation. Där sades att verksamheten redan var igång. Något som dementeras av Handelsbanken:
”Det stämmer inte att banken startar ett förlag. EFN tittar däremot hela tiden på olika sätt att bredda sin verksamhet. Böcker skulle kunna vara ett sådant sätt. EFN har anlitat Magnus Nytell för att undersöka förutsättningarna för det. Vad det blir av det i slutändan är alldeles för tidigt att uttala sig om”, uppger Handelsbankens tillförordnade presschef Mats Olsson till Ddagens Industri i en skriftlig kommentar.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.