Lägre försäljning för Scandbook under andra kvartalet 2019

Tryckerikoncernen Scandbook minskade försäljningen under andra kvartalet 2019 till 63,8 Mkr jämfört med samma period förra året (72,1 Mkr) som ett resultat av att stora kunder efterfrågat lägre upplagor än föregående år. ”Till en del har vi parerat den lägre omsättningen med kostnadsneddragningar, men inte fullt ut.”, skriver VD Håvard Grjotheim i rapporten. Försvagningen av den svenska kronan mot euron har också påverkat negativt.
ScandBooks resultat före av- och nedskrivningar (EBITDA) för första halvåret 2019 blev 13,7 Mkr (14,7). Rörelseresultatet (EBIT) uppgick till 1,5 mkr (4,). Omsättningen uppgick till 134,0 mkr (139,7). Resultatet för första halvåret 2019 jämfört med 2018 är bättre än vad det visar då föregående års resultat inbegriper en reavinst av försäljning av maskiner på 2,8 Mkr.
”Det andra halvåret är normalt sett det starkaste och ScandBook står väl rustade i båda sina produktionsanläggningar för att möta en högre efterfrågan resterande del av året.”, skriver Håvard Grjotheim.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,