Yellow Bird ska göra tv-serie av boken Spotify Inifrån

Författarna Sven Carlsson och Jonas Leijonhufvud har skrivit boken Spotify inifrån. Nu ska den bli tv-serie. Foto: Fredrik Hjerling

Yellow Bird UK har köpt rättigheterna att filmatisera Spotiy Inifrån (skriven av Sven Carlsson och Jonas Leijonhufvud). Det ska bli en miniserie för tv, skriver The Bookseller.

– Vi är väldigt exalterade. Spotifys uppgång är en av de största berättelserna från Sverige de senaste tio åren. Det är en saga om en ung grundare som kom från ingenstans och besegrade Apple på deras eget spel, säger Jonas Leijonhufvud till The Bookseller.

– Storyn om Spotify är ett drama på högsta nivån inom tech, musik och finans. Det är perfekt för filmatisering och Yellow Bird är den idealiska partnern med deras förmåga att ge liv åt nordiska berättelser på den internationella scenen, säger medförfattaren Sven Carlsson.

Det är The Bookseller som rapporterar om att Eleonoora Kirk på Bonnier Rights sålt rättigheterna till Yellowbird UK som ska producera tv-serien. De svenska journalisterna och författarna Sven Carlsson och Jonas Leijonhufvud ska också involveras i projektet, skriver The Bookseller.

Tittarna ska precis som i boken Spotify Inifrån (som släpptes i maj 2019) få följa med bakom kulisserna i skapandet av världens största musiktjänst, Spotify.

”Baserat på boken ska dramat undersöka hur en hemlighetsfull start up charmade musikbolagen, skakade om musikindustrin i grunden och erövrade Wall Street. En berättelse om tech-entreprenörskap, det här är en resa fylld av egon, hinder och svek”, säger Yellow Bird.

Yellow Bird UK är ett systerbolag till det svenska produktionsbolaget med samma namn som ägs av Banijay Group.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL