Spotify lanserar video-kurser i Storbritannien

Spotify Courses lanseras inledningsvis i UK. Pressbild.

👩‍🏫 Kursändring. Det är inte bara ljudböcker som finns på Spotifys radar. Techcrunch rapporterar om en ny satsning på videokurser som till att börja med släpps på den brittiska marknaden. Utbudet sträcker sig från musik till Excel och sägs ligga någonstans mellan Youtube, Masterclass och LinkedIn Learning. Betalmodellen är freemium där de två första lektionerna är gratis och därefter får man köpa hela (pris 20-80 pund, motsvarande 270-1080 kr). Innehållsleverantörer är kursplattformar som BBC Maestro (vars tekniska plattform är närmast identisk med Masterclass), Skillshare, PLAYvirtuoso och Thinkific. Fördelningen mellan Spotify och dess partners är okänd.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL