Bokutmaningen låter Nextorys användare ställa in hur många böcker de vill läsa under en viss tid. En lagom ansträngande semesterutmaning? Bild: Nextory

Nextory lanserar ny funktion där användarna kan utmana sig själva i läsning

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Önskar du att du läste mer böcker? Nextory har tagit fram funktionen Bokutmaningen för att peppa sina användare till mer läsning och skapa läsrutiner.

”Jag skulle vilja läsa mer.” Känns det bekant? Appar som ska hjälpa oss att träna mer, sova bättre och få in mindfulness i vardagen finns det gott om. Som sommarpresent till sina användare har Nextory släppt en funktion som ska hjälpa till att göra läsning till en vana genom att användarna får utmana sig själva. 


ANNONS


I den nya funktionen Bokutmaningen kan man själv ställa in hur många böcker man ska läsa eller lyssna på under en viss tid.

– Bokutmaningen hjälper våra användare att skapa de läsvanor de vill ha. Man kan till exempel sätta ett mål för hur många böcker man vill läsa på semestern eller under resten av året. Vi hjälper också läsarna att nå sina mål genom påminnelser och peppande lästips, säger Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet sammanfattar Nextory också en del statistik kring sommarläsning. Så många som var fjärde person (av Nextorys användare) föredrar att läsa deckare på sommaren. 17 procent läser helst biografier, medan 13 procent gärna läser feelgood och romance.

De populäraste sommarförfattarna hos Nextory:

1. Sofie Sarenbrant
2. Thomas Erikson
3. Mari Jungstedt
4. Nora Roberts
5. Camilla Läckberg
6. Therése Lindgren
7. Dag Öhrlund & Dan Buthler
8. Jenny Colgan
9. Carl-Johan Vallgren
10. Jonas Moström

LÄS ÄVEN: Test av ljudbokstjänster

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL