ANNONS

Norstedts anordnar feelgoodafton för läsare och aspirerande författare

Jenny Colgan är en av de medverkande på Feelgoodafton. Foto: Charlie Hopkinson

Den 7 maj 2019 bjuder Norstedts in till en fullspäckad feelgoodafton. Gästande författare är bland annat Marian Keyes och Jenny Colgan.

Genren feelgood blir bara större och större, vilket märks både på topplistor och signeringsköer på Bokmässan. I vår uppmärksammar Norstedts genren lite extra med en temakväll på Hotel Rival i Stockholm, där läsarna får chans att möta flera av genrens riktigt stora namn, både från Sverige och andra länder.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

Ja, jag vill bli Boktugg Supporter!

Det är långt ifrån första gången Norstedts anordnar läsarevenemang. Sådana evenemang har arrangerats under lång tid, oftast i Norstedts lokaler och med olika teman. På sistone har det bland annat varit evenemang om Ferrantesviten och om Murakamis värld. Norstedts har också anordnat poesiuppläsningar och fått besök av den enormt populäre Dr Rangan Chatterjee som har skrivit boken Hälsobalansen.

Enligt Lina Sjögren, kommunikationsansvarig på Norstedts, brukar det alltid bli fullt hus.

ANNONS

– Vi hade en tillställning förra våren med svenska feelgoodförfattare på plats och Jenny Colgan på länk som gav mersmak. Vår Feelgoodafton den 7 maj på Rival är ett samarbete med Printz Publishing och är ett av de större evenemang för allmänheten som vi arrangerar i år. Vi får hit två av de största författarna i genren samtidigt; det är klart att vi måste hitta en större lokal så att alla får plats, säger Lina Sjögren.

Både Jenny Colgan och Marian Keyes kommer att delta på evenemanget, tillsammans med stora svenska feelgoodförfattare som Anna Jansson och Malou von Sivers.

– Vi började med att bjuda hit Marian Keyes och Jenny Colgan och blev glatt överraskade att de kunde komma hit redan i vår, och byggde resten av programmet kring dem för att få den variation som genren feelgood idag erbjuder, berättar Lina.

Förutom att läsarna får träffa ett flertal feelgoodstjärnor så kommer Norstedts förläggare att bjuda på tips om hur man lyckas som författare. Det verkar med andra ord som att arrangörerna utgår ifrån att många av de väntade besökarna bär på en skrivardröm.

Tror ni att många drömmer om att skriva just feelgood?
– Ja, det vet vi, både från inkommande manus och frågor från aspirerande författare. Det blev också mycket tydligt vid Printz Publishings Feelgoodfestival i Mariefred förra året, då skrivarkurser med till exempel Anna Jansson var en av de mest populära aktiviteterna, säger Lina och fortsätter:

– När läsarintresset ökar i en genre, vill många försöka sig på att skriva. Kanske genren feelgood, med alla sina kulörer av klassiska chick lit-romaner, feel bad-romaner, romantik, granny lit, starta-om-livet-litteratur och livet-på-landet-feelgood är den nya deckaren?

Granny lit, vad är det för något?
– Det är historier med äldre huvudpersoner, som till exempel Minna Lindgrens serie om tre silverdamer på äventyr, eller En man som heter Ove av Fredrik Backman, säger Lina.

Samtliga medverkande på Feelgoodafton den 7 maj är Marian Keyes (IRL), Jenny Colgan (UK), Minna Lindgren (FI), Anna Jansson (SE), Malou von Sivers (SE), Jenny Fagerlund (SE), Caroline Säfstrand (SE), Camilla Davidsson (SE) och Marie-Louise Marc (SE). Alla författare kommer att vara tillgängliga för intervjuer, boksignering och fotografering med läsare i anslutning till evenemanget.

Samtalen leds av Marianne Rundström och Tara Moshizi. Böcker finns att köpa till specialpris och alla gäster bjuds dessutom på en lyxig goodiebag. Evenemanget är ett samarbete mellan Norstedts, Printz Publishing (som ägs av Norstedts), Gudrun Sjödén och tidningen Tara.

Biljetter kan köpas här.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Tack för att du läste ända hit. Gör du det ofta får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL