ANNONS

Knausgård får Svenska Akademiens nordiska pris på 400 000 kr

Karl Ove Knausgård får Svenska Akademiens nordiska pris. Arkivfoto: Malin Hoelstad/SvD/TT.

Det blir Karl Ove Knausgård som får ta emot Svenska Akademiens nordiska pris 2019 med en prissumma på 400 000 kronor.

Karl Ove Knausgård får Svenska Akademiens nordiska pris. Prissumman är på 400 000 kronor och priset brukar därför ibland kallas för ”Lilla Nobelpriset”. Det ges till en person från de nordiska länderna som har ”gjort betydelsefulla insatser inom något av Akademiens verksamhets- eller intresseområden”.

I fjol gick det till Agneta Pleijel, året dessförinnan till den norske författaren Dag Solstad.

Karl Ove Knausgård är född i Oslo men bor numera i London. Mest uppmärksammad är han för sin självbiografiska svit ”Min kamp”. Hans senaste bok på svenska är Så mycket längtan på så liten yta som handlar om den norske konstnären Edvard Munch.

Den 3 april tar han emot priset vid en ceremoni i Börshuset i Gamla stan i Stockholm.

ANNONS

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Stäng meny