fbpx

Svenskar lyssnar mer på ljudböcker än andra nordbor under sommaren

Många gillar att lyssna på ljudböcker på resande fot eller på promenaden, visar Storytels undersökning. Foto: iStock

Storytel har kartlagt sina nordiska abonnenters lyssnarvanor under sommaren. 45 procent av svenskarna lyssnar minst en gång om dagen, och gärna när vi vilar, reser eller rör oss utomhus.

I likhet med undersökningen som gjordes på uppdrag av Bookbeat visar Storytels kartläggning om lyssnarvanor under sommaren att svenskar helst lyssnar på ljudböcker när vi tar det lugnt eller ska sova (31 procent). Men vi lyssnar också gärna på promenaden eller joggingturen (22 procent), och på resande fot (14 procent).

Och vi lyssnar mycket i Sverige under sommaren, mest i Norden. 45 procent av svenskarna svarade att de lyssnar mer än en gång per dag, och 46 procent lyssnar längre än en timme per gång. 36,5 % uppger att de allra helst lyssnar i hemmet.

ANNONS

I Storytels undersökning framkommer också att deckare är den mest populära genren i Norden, i Sverige föredrar 51 procent att lyssna på deckare. Nästan hälften, 46 procent av nordbor, tycker att det allra viktigaste med en ljudbok är en bra inläsare och att den är välproducerad – något för ljudboksproducenter att lägga på minnet.

I undersökningen frågade Storytel 8 000 kunder, varav 1 600 i Sverige, hur och när de lyssnar på ljudböcker i sommar.

Topp 3 hos Storytel i sommar

1. Ett mörker mitt ibland oss av Mari Ljungstedt (inläsare: Katarina Ewerlöf)
2. Syndabocken av Sofie Sarenbrant (inläsare: Katarina Ewerlöf)
3. Kejsaren av Buthler & Öhrlund (inläsare: Stefan Sauk)


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny