fbpx

Karin Linge Nordh: Deckare speglar vår samtid och sätter fokus på problem

Karin Linge Nordh, programansvarig för Crimetime och förläggare på Forum. Foto: Forum

Vad händer med Crimetime 2018? Karin Linge Nordh, ny programansvarig, berättar att deckarfestivalen får ett varierat program med hög ambitionsnivå.

Crimetime byter till hösten arena från Gotland till Bokmässan i Göteborg och får en ny programansvarig: Karin Linge Nordh, förläggare på Forum.

– Jag är en del av den projektgrupp som ska ansvara för att Crimetime Göteborg blir ett härligt, välbesökt evenemang som lockar både gamla och nya besökare, berättar Karin för Boktugg.

ANNONS

Alla som har varit på Bokmässan i Göteborg vet att programmet brukar vara fullspäckat. Att göra en deckarfestival till en exklusiv del av mässan utan att försvinna i myllret kräver både nytänkande och god planering.

Har du redan nu några idéer om hur Crimetime kan sticka ut på Bokmässan?
– Självklart har jag mängder av idéer, men det är alltför tidigt att uttala sig om några detaljer nu och det är viktigt att poängtera att det är Bokmässan som är arrangör. Min huvudsakliga uppgift är att skapa spännande programpunkter med lika hög kvalitet som tidigare, säger Karin Linge Nordh.

På Bokmässan har det tidigare funnits haft en scen för spänningslitteratur, Crime Scene, men om den återuppstår i år återstår att se. Enligt Karin Linge Nordh kommer det dock inom ramarna för Crimetime Göteborg att finnas flera scener som fokuserar på spänningslitteratur.

ANNONS

– Vi kommer erbjuda ett varierat program med hög ambitionsnivå. Detaljerna ska Team Crimetime arbeta fram inom den närmsta framtiden, säger Karin.

Hur ser din egen relation ut till deckare och spänningslitteratur?
– Jag är en passionerad läsare av alla typer av spänningslitteratur. Genren rymmer ju så mycket – allt från kriminalromaner till psykologisk spänning, skräck och thrillers. Det jag uppskattar mest är att deckare ofta kombinerar samhällsengagemang och samhällskommentar med rafflande spänning. De speglar den samtid vi lever i, sätter fokus på problem och ger läsaren både underhållning och nya insikter, säger Karin Linge Nordh.

Läs även: Crimetime behöver fler besökare för att kunna leva vidare

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.