Karin Linge Nordh blir programansvarig för Crimetime

Karin Linge Nordh, programansvarig för Crimetime och förläggare på Forum. Foto: Forum

I samband med att Crimetime lämnar Gotland för Göteborg och flyttar in på Bokmässan får deckarfestivalen en ny programansvarig  – en Forumförläggare.

Bokmässan i Göteborg ingår ett samarbete med Bonnierförlagen i en gemensam satsning på crimelitteratur. Litteraturfestivalen Crimetime har haft svårt att få ekonomi i evenemanget på Gotland, resultatet är ett underskott på över fyra miljoner under de tre år som festivalen har funnits. Därför flyttas Crimetime 2018 till Göteborg.

Ny programansvarig för Crimetime Göteborg är Karin Linge Nordh, till vardags förläggare på Forum och där ansvarig för svensk skönlitteratur. Hon har jobbat på Forum sedan 1997, i tre år som redaktör men de senaste 17 åren som förläggare. Karin kommer att fortsätta i sin ordinarie roll även under arbetet med deckarfestivalen.

ANNONS

– Jag ser verkligen fram emot att få vara med om att ta Crimetime vidare, säger Karin Linge Nordh i ett pressmeddelande. Min ambition är att bibehålla den höga kvalitet – både vad gäller programinnehåll och kringaktiviteter ­­­– som har varit festivalens signum. Genom att flytta arrangemanget till Göteborg och samarbeta med Bokmässan kan vi nå betydligt fler av alla dem som älskar spänningslitteratur, samtidigt som vi behåller grundtanken med festivalen. Nämligen att sätta fokus på crimegenren och alla dess begåvade författare!

I projektgruppen som utvecklar Crimetime Göteborg ingår även medarbetare ur det tidigare teamet.

Förutom att skriva för Boktugg frilansar Anna von Friesen som förlagsredaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.