fbpx

Scandbook-facket: Det är inte lätt att jobba idag för någon här

Scandbook varslade 35 personer idag – ett tungt besked för de anställda på tryckeriet i Falun. Nicklas Einarsson, ordförande för den lokala fackklubben kallar det en käftsmäll.

– Det är inte lätt att jobba idag för någon här. Det här känns värre än det förra varslet (i januari). Personalen har trots tidigare varsel kört på och verkligen gjort sitt bästa för att vi ska kunna ha någon framtid här. Och så får vi en sån här käftsmäll, det är verkligen inte roligt, säger Nicklas Einarsson, ordförande för den lokala fackklubben i en livesändning på Dalarnas Tidnings hemsida.

Facket fick information i samband med en tidigare MBL-information och idag kl 13 informerades personalen vid ett informationsmöte samtidigt som ett pressmeddelande gick ut med information om att Scandbook varslar 35 anställda i Falun om uppsägning. Timingen med en uppsägning strax före semestrarna kom ovanpå det varsel som de anställda möttes av efter nyår då Scandbook varslade 25 personer.

ANNONS

– Vi kommer att vänta in mer uppgifter från företaget om vad de vill rent konkret, säger Nicklas Einarsson till DT.se.

 
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny