Sara Bergmark Elfgren skrev avtal på tre romaner med Albert Bonniers Förlag

Författaren Sara Bergmark Elfgren. Foto: Gabriel Liljevall.

Albert Bonniers Förlag ger ut tre romaner av Sara Bergmark Elfgren. Hon är tidigare utgiven på Rabén & Sjögren.

– I mina tidigare romaner har jag haft unga i fokus och det är en del av mitt författarskap som jag tänker fortsätta odla. Men jag vill också testa nya vägar och det ser jag fram emot att göra på Albert Bonniers Förlag. Det ska bli väldigt roligt och spännande, säger Sara Bergmark Elfgren i ett pressmeddelande.

Sara Bergmark Elfgrens senaste bok Norra Latin är nominerad till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2018. Hon debuterade 2011 med Cirkeln, som hon skrev tillsammans med Mats Strandberg. Både Engelsforstrilogin och Norra Latin gavs ut på Rabén & Sjögren som ingår i Norstedts förlagsgrupp. Nu väljer hon alltså Bonnierförlagen och Albert Bonniers Förlag för sina nya romaner – ett riktigt tungt nyförvärv.

– Jag har följt Sara Bergmark Elfgrens författarskap genom åren och ser fram emot att arbeta med henne. Hon är en unik litterär röst och jag är glad och stolt över att få följa med på den här resan, säger Sara Nyström, förläggare på Albert Bonniers Förlag.

ANNONS

Sara Bergmark Elfgren skriver även manus och skapade P3 Serie: De dödas röster, en lyssnar- och kritikersuccé som nominerades till Prix Europa. Hon har gett ut serieromaner och bilderböcker i samarbete med illustratörer. Ett exempel är Vei som Boktugg tidigare berättat om. Den är utgiven på Kartago – som också är ett Bonnierförlag.

– Sara Bergmark Elfgrens berättarkonst är förtrollande, det är otroligt spännande att vara med om detta, säger Daniel Sandström, litterär chef på Albert Bonniers Förlag.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

ANNONS

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.