Camilla Sandbacka Sundell debuterar med Djur som gör

Camilla Sandbacka Sundell. Fotograf: Jenny Wolf

Det här med att måla har jag alltid gjort och det känns som att ständigt ha en kompanjon i livet att vända sig till både i glada och tråkiga stunder. Att måla i litet format, djur, figurer och blommor och blad ger mig känslan av att krypa in i en mysig och trevlig bubbla där jag bara vill stanna hur länge som helst. Att rimma på ord och skapa ramsor är ett roligt sätt att lära sig läsa och jag tror vi minns orden bättre när de är på rim. Jag målade bilder och berättade sagor för min dotter när hon var liten. Illustrationerna blev under många år små inramade små tavlor på väggarna innan jag funderade på att de kunde bli en bok.

Förutom att skriva barnböcker arbetar jag som sjuksköterska och har en magisterexamen i omvårdnad inom oftalmologi. Jag är född i Jokkmokk 1967 och har genom åren bott på ett flertal ställen innan jag tillslut träffade min man och hamnade i Gagnef. Här trivs familjen i det gamla men nyrenoverade huset vid sjön. Som konstnär har jag haft en rad utställningar, bl.a. på Örebro Slott, har tryckt fem litografiupplagor på Stentryckeriet i Vikmanshyttan och håller konstkurser i oljemåleri hemma på gården i ateljen. Jag har utbildat mig på konstskolor i Oslo och Stockholm på 90-talet. Olika favoritteman har funnits och det går i perioder var som känns trevligt att måla. Jag tycker också om att måla på stora dukar. Tidigare var det stora stenformationer och klippblock som var intressant, sedan fick blommor från trädgården ge mig inspiration. Nu är det nog porträtt som är favoriten.
Jag målar även dalahästar åt Nils Olsson i Nusnäs och har under vintern designat och tagit fram en egen symbol; Krus-korpen, en svart, glad fågel i trä bemålad med lite kurbits. Den representerar våra korpar som finns här och som flyger över vår gård Krusgården och över Mojesjön.

Djur som gör

Djur som gör

Följ med humlan Pierre på blomsterjakt och träffa djuren han möter längs vägen!

Djur som gör är en lekfull bok på rim om djur och deras kännetecken. Möt apan Liam som målar med händer och fötter, igelkotten Inger som syr ett tält inför vintern och grävlingen Per som ordnar plats för frukt och bär. Men vad gör alla de andra djuren?

Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.