Hadenius fortsätter som förlagschef på B. Wahlströms och Rabén & Sjögren

Moa Brunnberg, biträdande förlagschef på Rabén & Sjögren och B Wahlströms och Patrik Hadenius, Norstedts förlagschef som även blir förlagschef för de båda barnboksförlagen. Foto: Elvira Glänte.

Patrik Hadenius blir permanent förlagschef för två anrika barnboksförlag samtidigt som han får två biträdande förlagschefer: Moa Brunnberg (Rabén & Sjögren och B. Wahlströms) och Cecilia Kerstell (Norstedts).

Patrik Hadenius har under våren varit tillförordnad förlagschef för Rabén & Sjögren och B. Wahlströms efter att Ann Sköld gick i pension i mars.

– Det var både roligt och lärorikt. Nu får jag möjlighet att fortsätta det och tillsammans med Moa, Cecilia och alla andra suveräna medarbetare underlätta samarbetet mellan förlagen och bättre utnyttja sådant som vi kan lära av varandra inom förlagsgruppen, säger Patrik Hadenius, ny förlagschef på Rabén & Sjögren, i ett pressmeddelande.

Moa Brunnberg blir alltså biträdande förlagschef på Rabén & Sjögren och B. Wahlströms när Norstedts Förlagsgrupp strukturerar om ledningen i sitt barnboksförlag. Norstedts förlagschef Patrik Hadenius kommer samtidigt att bli förlagschef för alla förlagsdelar som ingår i Norstedts Förlagsgrupp.

Moa Brunnberg kommer även fortsättningsvis ha det publicistiska ansvaret för förlagens bilderboksutgivning. Cecilia Knutsson blir litterär chef och ansvarar för förvärv och utveckling av utgivningen. Hon är även fortsatt ansvarig för textböcker.

Moa Brunnberg har arbetat på Rabén & Sjögren sedan 2009. Hon har tidigare arbetat på Eriksson & Lindgren, LeanderMalmsten och på Bokus. Hon är förläggare för bland annat Jujja Wieslander och Emma Adbåge och har de senaste åren varit publicistisk chef för bilderböcker.

– Det känns spännande och hedrande att få fortsätta arbetet på Rabén & Sjögren och B. Wahlströms. Att tillsammans med författare, illustratörer och kollegor skapa böcker för små och stora läsare, idag och imorgon, säger Moa Brunnberg, biträdande förlagschef på Rabén & Sjögren och B. Wahlströms.

Omorganisationen innebär att Patrik Hadenius kommer att arbeta med både Rabén & Sjögren, B. Wahlströms och Norstedts. För att ytterligare stärka det publicistiska arbetet på Norstedts blir Cecilia Kerstell biträdande förlagschef medan Håkan Bravinger fortsätter som litterär chef för Norstedts.

– Vi får en dubbel förstärkning och ytterligare fokus på vår bokutgivning. Moa har en gedigen erfarenhet och ett mycket gott öga för barnlitteratur och nya talanger, och Patrik ett genuint intresse för läsning och branschfrågor, säger Eva Gedin, vd på Norstedts Förlagsgrupp.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,