Karin Gierows pris 2024 till Sorgenfrei och Wedel

Simon Sorgenfrei och Kristian Wedel får Karin Gierows pris för år 2024. Foto: Pressbild.

💰 Prisvinnare. Svenska Akademien har tilldelat Simon Sorgenfrei och Kristian Wedel Karin Gierows pris för år 2024. Prisbeloppet är 80 000 kronor vardera.
Sorgenfrei är religionsvetare och har bland annat skrivit böckerna ”De kommer att vara annorlunda svenskar.” Berättelsen om Sveriges första muslimer (2022) och Näktergalen. Erik Johan Stagnelius (2023).
Wedel är journalist och författare till bland annat Göteborg 400. Stadens historia i bilder (2021)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.