Linn Austli debuterar med Periferi

Linn Austli

Jag är född och uppvuxen på småländska höglandet. Återvände efter några turer till andra delar av Sverige och Norge. Här bor jag med min familj på en liten gård där vi driver gårdsbruk för att delvis vara självförsörjande. Vi är ideellt engagerade i vår hembygd och mycket tid läggs på föreningsliv. Jag har på senare år blivit filmskapare och har producerat några korta dokumentärer och en essäfilm. Dessa åker jag runt och visar och håller föreläsningar kring. Jag arbetar till vardags inom skola och barnomsorg och har gjort det på olika sätt större delen av livet. Jobb och ledarskap i föreningar ledde mig till att skriva ett par böcker inom läromedelslitteratur. Jag har även varit redaktör för tidningen Frisksport under några år. Jag är en mångsysslare som älskar ordet och använder det för att få utlopp för min kreativitet.

Periferi

Periferi

Linn Austli blev inspirerad av sin släkthistoria. Andra världskriget härjar och nazisterna har ockuperat Norge. Tusentals flyr och vissa hamnar i flyktingläger i Öreryd, Småland. Den 9 april 1940 ockuperas Norge av tyskarna och Ottar tvingas fly från sitt hemland. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.