Saga släpper originalserier inlästa av Stefan Sauk

Stefan Sauk, populär skådespelare och ljudboksinläsare. Foto: Robert Eldrim/Tillfälligt utbrott

Ljudboksförlaget Saga släpper originalserier för ljud av den danska deckarförfattaren Inger Gammelgaard Madsen. Stefan Sauk står för inläsningarna.

Stefan Sauk har läst in Inger Gammelgaard Madsens nya serie Sanitören, som släpps idag som ljudbok och ebok. Inger Gammelgaard Madsen blev Danmarks första författare att skriva en originalserie för ljud, hon slog igenom stort med Brännande skuld som kom ut 2017 och som toppade listorna i Danmark.

I samband med lanseringen av Sanitören på den svenska marknaden släpper Saga även Brännande skuld i svensk översättning, också den inläst av Stefan Sauk. I ett pressmeddelande skriver Saga att en anledning till att de återlanserar den första serien är att ”ljudboksinläsaren har blivit en allt viktigare aktör i den nya, växande originalserieutgivningen”.

ANNONS

– Jag märker det definitivt, säger Stefan Sauk i en kommentar. Det händer mig nästan varje vecka att främmande människor kommer fram och säger att de väljer de böcker som jag har läst in.

De båda originalserierna handlar om journalisten Anne Larsen och utredaren Roland Benito. Sanitören består av sex stycken 45 minuter långa avsnitt.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

ANNONS

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.