Saga Egmont storsatsar på Danielle Steel i Norden

Amerikanska författaren Danielle Steel återintroduceras på svenska av Saga Egmont. Pressbild. Till höger en av de sju titlar som Steel släppt på engelska under 2023.

Den bästsäljande författaren Danielle Steel har inte getts ut på svenska de senaste åren, däremot på danska. Nu gör Saga Egmont en storsatsning på flera nordiska marknader med 80 utgivningar de kommande åren.

– Danielle Steels författarskap är överlägset när det kommer till avkopplande, kvalitativ eskapism. Hennes böcker tilltalar en bred publik, vilket är varför detta flermarknadsavtal representerar ett naturligt steg på vägen att introducera Danielle Steel för nya läsare i Norden.” säger Stephanie Andén, förlagschef för Global Licensing på Saga Egmont.

Minns du Danielle Steel? Tidigare i år firade Danielle Steel en miljard sålda exemplar, vilket gör henne till en av de mest populära författarna genom tiderna. Dessutom en av de mest produktiva – den nu 76-åriga författaren har skrivit närmare 200 böcker.

På svenska kom den senaste ut 2015 på Massolit. Men på engelska fortsätter det komma nya böcker, sju stycken bara under 2023. Från och med 2024 kommer Saga Egmont att börja ge ut Steels verk på svenska, både välkända bästsäljare och aldrig tidigare översatta böcker.

”Saga Egmont blir förlag för den bästsäljande författaren Danielle Steel på flera nordiska marknader. Förlaget har redan publicerat flera av Steels verk på danska, och det nya avtalet kommer innebära att titlar på svenska, finska och isländska läggs till i deras omfattande katalog”, skriver förlaget i ett pressmeddelande.

– Det är alltid spännande att öppna nya dörrar och välkomna nya och gamla läsare till mina böckers värld. Mina böcker är en förlängning av de liv vi alla lever, de utmaningar vi möter, de människor som betyder något för oss och förändrar våra liv. De saker vi alla står inför är universella och tidlösa, och jag är mycket tacksam mot Saga för att de breddar mina horisonter, och jag ser fram emot vårt samarbete och att arbeta tillsammans, säger Danielle Steel själv i samma pressmeddelande.

Saga Egmont ska ta författarskapet till Norden på nytt, med över 80 planerade titlar under de kommande åren.

– Steel och Saga är en perfekt match. Med erfarenheten från att publicera Steels storartade verk på danska, kombinerat med vår position i Norden som en ledande digital utgivare, kommer vi att hjälpa till att sprida berättelserna från en av vår tids största författare till läsare över hela Norden – på vilken plattform som läsarna än föredrar, säger Adam Atos Conti, Rights Manager på Saga Egmont.

Kommer Danielle Steel att få nytt liv som strömmade ljudböcker?

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL