Egmont Saga översätter norska bokserier till svenska

🎧 Bingelyssna. Norska släktsagor i många delar med cliffhangers i slutet av varje bok och kapitel är en framgångsformel som funkar i ljud – det har både Bonniers och Storytel visat tidigare. Saga Egmont ska översätta ytterligare fem nordiska släktsagor från norska Cappelen Damm, Norges största förlag, i ett av de största översättningsprojekten mellan förlagen. Efter danska, finska, franska och engelska utgåvor släpper Saga Egmont den 27 juni Framtidsdrömmar av Harriet Hegstad (översättare Emma Ericson) på svenska. Det är första delen av tio i serien Emma från Averøya. För att passa bingelyssnarna kommer sedan en ny bok i serien varannan vecka.

redaktion@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid. 

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.