Vängåvans bokhandel utrymdes efter bombhot mot Swedbank i Sundsvall

Foto: iStock

Igår tog Swedbank i Sundsvall emot ett bombhot via telefon, rapporterade Sundsvalls Tidning. Lokalerna runtomkring evakuerades, däribland Akademibokhandeln.

Ett stort område spärrades under tisdagen av i centrala Sundsvall efter att Swedbank vid 13-tiden fick ett anonymt hot via telefon om att en bomb skulle finnas i lokalen, skriver Sundsvalls Tidning.

En stor polisinsats pågick under eftermiddagen och både banken och de närliggande lokalerna fick utrymmas, däribland Akademibokhandeln, Apoteket och Handelsbanken.

ANNONS

– Vi har evakuerat kunderna och stängt som att det vore kväll, sa Lennart Bergström som driver bokhandeln till Svensk Bokhandel under gårdagen.

– Det är inte kul, men vi sitter jämte banklokalen med massiva väggar runt om så vi är inte så där himla oroliga, fortsatte Lennart Bergström och tillade att det var första gången på 30 år som detta händer.

Enligt Sundsvalls Tidning hittade bombgruppen som kallades in vid 18-tiden ingenting i bankens lokaler och avspärrningarna kunde hävas vid klockan 19.45 på tisdagskvällen.

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.