Vängåvans bokhandel utrymdes efter bombhot mot Swedbank i Sundsvall

Foto: iStock

Igår tog Swedbank i Sundsvall emot ett bombhot via telefon, rapporterade Sundsvalls Tidning. Lokalerna runtomkring evakuerades, däribland Akademibokhandeln.

Ett stort område spärrades under tisdagen av i centrala Sundsvall efter att Swedbank vid 13-tiden fick ett anonymt hot via telefon om att en bomb skulle finnas i lokalen, skriver Sundsvalls Tidning.

En stor polisinsats pågick under eftermiddagen och både banken och de närliggande lokalerna fick utrymmas, däribland Akademibokhandeln, Apoteket och Handelsbanken.

– Vi har evakuerat kunderna och stängt som att det vore kväll, sa Lennart Bergström som driver bokhandeln till Svensk Bokhandel under gårdagen.

– Det är inte kul, men vi sitter jämte banklokalen med massiva väggar runt om så vi är inte så där himla oroliga, fortsatte Lennart Bergström och tillade att det var första gången på 30 år som detta händer.

Enligt Sundsvalls Tidning hittade bombgruppen som kallades in vid 18-tiden ingenting i bankens lokaler och avspärrningarna kunde hävas vid klockan 19.45 på tisdagskvällen.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,