Vängåvans bokhandel utrymdes efter bombhot mot Swedbank i Sundsvall

Foto: iStock

Igår tog Swedbank i Sundsvall emot ett bombhot via telefon, rapporterade Sundsvalls Tidning. Lokalerna runtomkring evakuerades, däribland Akademibokhandeln.

Ett stort område spärrades under tisdagen av i centrala Sundsvall efter att Swedbank vid 13-tiden fick ett anonymt hot via telefon om att en bomb skulle finnas i lokalen, skriver Sundsvalls Tidning.

En stor polisinsats pågick under eftermiddagen och både banken och de närliggande lokalerna fick utrymmas, däribland Akademibokhandeln, Apoteket och Handelsbanken.

ANNONS

– Vi har evakuerat kunderna och stängt som att det vore kväll, sa Lennart Bergström som driver bokhandeln till Svensk Bokhandel under gårdagen.

– Det är inte kul, men vi sitter jämte banklokalen med massiva väggar runt om så vi är inte så där himla oroliga, fortsatte Lennart Bergström och tillade att det var första gången på 30 år som detta händer.

Enligt Sundsvalls Tidning hittade bombgruppen som kallades in vid 18-tiden ingenting i bankens lokaler och avspärrningarna kunde hävas vid klockan 19.45 på tisdagskvällen.

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Anna von Friesen frilansar som redaktör, skribent och korrekturläsare för olika bokförlag och tidskrifter. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.