Julkalender 2017 – lucka 10: Christina Kivi

Christina Kivi

Säg hej till Christina Kivi, PR-ansvarig på Piratförlaget. Här berättar hon om en julklappsbok som fick henne att sätta glöggen i halsen av skratt.

Christina Kivi jobbar med PR och kommunikation på Piratförlaget. Det har hon gjort sedan 2012 och det roligaste med sitt jobb tycker hon är att det är så omväxlande.

December månad ägnar Christina åt att utvärdera årets lanseringar, vad som har fungerat bra och vad som kan göras annorlunda, samtidigt som planerna för nästa år tar form. Hon träffar journalister för att berätta om aktuella författare och deras böcker, och dessutom är förlaget igång med idéarbetet för Sigtuna litteraturfestival som äger rum 5 maj.

ANNONS

Vad är annars på gång på Piratförlaget just nu?
– Vi är väldigt förtjusta i julen här på förlaget! Myser med glögg, åker vår julvagn som just nu rullar i Stockholms tunnelbana och stöttar bokhandeln på alla sätt vi kan. Nu hoppas vi att våra böcker får vingar och landar som färgglada paket under många julgranar över hela landet!

Christina Kivis julklappstips

Stanna hos mig av Ayobami Adebayo ger jag till alla i min närhet som letar romaner med det där lilla extra. Det är en rik och härlig roman med både humor och svärta, en drabbande berättelse om ett äktenskap och en bok som öppnar dörren till en annan del av världen.

Juldagar – 12 berättelser och 12 festmåltider för 12 dagar av Jeanette Winterson ger jag till min syster eftersom vi båda älskar hennes lekfulla berättelser och underbara språk. En bok som räcker hela jullovet!

ANNONS

Kommer du ihåg någon riktigt bra julklappsbok som du själv har fått?
Populärmusik från Vittula av Mikael Niemi är den första som jag kommer att tänka på. Jag började läsa boken direkt efter julklappsöppningen, gapskrattade åt den underbara inledningen och försvann sedan in i berättelsen, säger Christina Kivi.

Stanna hos mig

Stanna hos mig

  • Förlag: Piratförlaget
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2017-10-18
  • ISBN: 9789164205049
Populärmusik från Vittula

Populärmusik från Vittula

  • Förlag: Norstedts Förlag
  • Format: Pocket
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2012-06-20
  • ISBN: 9789113048031

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.