Hallå där, Emma Karhunen – ny produktionsansvarig och redaktör på Piratförlaget

Emma Karhunen är sedan 11 januari ny produktionsansvarig samt redaktör på Piratförlaget. Foto: Privat.

Emma Karhunen är sedan 11 januari ny produktionsansvarig samt redaktör på Piratförlaget. Emma kommer närmast från egen frilansverksamhet.

Emma Karhunen läste förlagskunskap på Stockholms Universitet och gjorde praktik hos Sekwa förlag.

– Sedan dess har jag frilansat för bland andra Sekwa och Southside Stories som redaktör och formgivare, säger Emma Karhunen. 

Vad fick dig att söka jobb på Piratförlaget och överge frilanslivet?
– Jag har trivts bra med att vara frilansare men ville gärna vara en del av ett förlag. Tjänsten hos Piratförlaget lockade eftersom den innebär ett varierat arbete med både redigering och produktion. Det känns också så roligt att få ha ett gäng fina kollegor! 

Vad läser du själv helst för böcker?
– Jag läser mest skönlitteratur och genom åren har det blivit mycket från engelskspråkiga författare. Just nu läser jag Flickan som fick en röst av Abi Daré och Eden av Monica Sabolo som jag gjort omslaget till men bara hann läsa delar ur.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid. 

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.