Sigtuna Litteraturfestival är tillbaka efter ett års uppehåll

Foto: Krister Fransson/Destination Sigtuna

5 maj 2018 är det åter dags för Sigtuna Litteraturfestival. Denna gång arrangeras festivalen i samarbete med Piratförlaget och Lilla Piratförlaget.

2017 blev det ingen litteraturfestival i Sigtuna, vilket vi skrev om tidigare i våras. Festivalen hade växt varje år sedan starten 2011 och hade runt 6 000–8 000 besökare, men i samband med att både festivalens vd och vice vd slutade så tog festivalen ett års paus. Man ville se över de ekonomiska och organisatoriska bitarna, då litteraturfestivalen inte hade gått med vinst.

Dock anordnades fortfarande den delen av festivalen som kallas för Skoldagen, där elever får träffa författare och arbeta kreativt för att hitta läslust. Dagen genomfördes med stöd av Skapande skola.

Nu har Sigtuna Litteraturfestival gått ut med ett pressmeddelande om att det mycket riktigt blir en efterlängtad festival nästa år, den sjätte gången i ordningen. En nyhet är även att festivalen har nya samarbetspartners: Piratförlaget och Lilla Piratförlaget. De båda förlagen kommer att ingå i programgruppen.

Ja, jag gillar Boktugg och vill anmäla mig till ert gratis nyhetsbrev.

– Vi är jätteglada att i Piratförlaget och Lilla Piratförlaget ha två starka partners med många av Sveriges mest namnkunniga författare. Vi vill gärna locka en bred publik och fortsätta ha Sigtuna stad som arena för spännande möten och samtal, något våra tidigare besökare och medverkande har visat uppskattning för, säger Eva Camél Fuglseth, vd för Destination Sigtuna AB.

Ann-Marie Skarp, vd för Piratförlaget, meddelar att de är glada över samarbetet då de ständigt letar nya arenor för författarna att möta läsarna, och där läsare får möta sina favoritförfattare.

– Vi ser fram emot att skapa ett generöst och inspirerande program för barn, unga och vuxna tillsammans med Destination Sigtuna, säger Ann-Marie Skarp.

ANNONS

Denna gång kommer litteraturfestivalen i Sigtuna att fokuseras till en dag, och den är flyttad från augusti till den 5 maj. Arrangörerna hoppas kunna locka ännu fler besökare genom att ”lägga programpunkterna så att det även ges utrymme att njuta av den unika miljön”. Även denna gång arrangeras en skoldag i samband med festivalen, och dessutom ges möjlighet för lokala aktörer att ordna egna programpunkter parallellt med litteraturfestivalens huvudprogram.

Foto: Krister Fransson/Destination Sigtuna

Förutom att skriva för Boktugg frilansar Anna von Friesen som förlagsredaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.

Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.