Mattias Castenfors från Bokus till Piratförlaget – blir digitalansvarig

Mattias Castenfors byter jobb, går från Bokus Play till Piratförlaget. Foto: iStock och Pressbild. Montage: Boktugg.

Piratförlaget har rekryterat Mattias Castenfors från Bokus Play. Han får en roll som ansvarig för digital försäljning och utveckling.

– Mattias Castenfors har en dubbel kompetens. Han har både arbetat som key account manager på förlag och med den digitala affären i återförsäljarledet. För Piratförlaget innebär det alltså en kraftig förstärkning inte bara av förlagets försäljningsarbete, utan också för utvecklingen av nya affärer. Vi är mycket glada över att kunna hälsa Mattias Castenfors välkommen till förlagen på Kaptensgatan, säger Erik Titusson, vd Piratförlaget, i ett pressmeddelande.

Mattias Castenfors blir alltså ansvarig för digital försäljning och utveckling på Piratförlaget och Lilla Piratförlaget. Han kommer närmast från Bokus, där han idag är ansvarig för utvecklingen av streamingtjänsten Bokus Play. Han har sedan tidigare gedigen erfarenhet från såväl förlags- som återförsäljarledet.

– Efter många år på återförsäljarsidan ser jag verkligen fram emot att komma närmare böckerna igen. Extra kul är det att börja jobba just på Piratförlaget, som jag alltid varit imponerad av. De har en enorm fingertoppskänsla i sin utgivning och en fantastisk förmåga att skapa bästsäljare. Till detta hoppas jag kunna bidra med många bra idéer kring den digitala affären, från mina år på Bokus Play. Jag ser verkligen fram emot att börja arbeta med det engagerade och kreativa gänget på Piratförlaget! säger Mattias Castenfors själv i samma pressmeddelande.

Mattias Castenfors tillträder sin nya tjänst på Piratförlaget i juni. Därmed har Piratförlaget fyllt luckan efter Lasse Jexell som fick ett liknande uppdrag på Polaris.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Carina Österholm släpper uppföljare till Identiteten

I den spännande romanen Gropen, en fristående uppföljare till Identiteten, återvänder vi till poliskommissarie Lars Jeppson och hans kollegor vid Göteborgspolisen. De konfronteras med en mörk härva av människohandel och mord,

Adoptionsdrama i inbördeskrigets skugga

En utplånad bondby på Sri Lanka och två överlevande systrar som inte känner varandras existens tar oss in i ett virrvarr av händelser och en hel palett av människoöden både på den mytomspunna ön samt i Sverige och Frankrike.

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.