Knopf trycker 200 000 exemplar av Ishiguros böcker

Det är inte bara i Sverige som efterfrågan på Kazuo Ishiguros böcker ökat efter Nobelpriset. Förlaget Knopf trycker hans titlar i totalt 200 000 exemplar.

När Svenska Akademien tillkännagav sitt val av Nobelpristagare i litteratur 2017 så gav det eko runtom i världen och alla förlag som gett ut någon av Kazuo Ishiguros böcker började leta efter tryckfiler och avtal samtidigt som bokhandlare desperat jagar tryckta exemplar att sälja.

Ishiguros förlag i USA, Knopf, meddelar att de kommer att trycka totalt 200 000 exemplar av Ishiguros böcker. Störst blir tryckningarna av hans tre mest kända verk: 75 000 exemplar av Never let me go, 50 000 exemplar av Remains of the day, 25 000 exemplar av Buried Giant, skriver Publishers Weekly.

Totalt har Ishiguro skrivit åtta böcker.

Hemma i Sverige kommer hans svenska förlag Wahlström & Widstrand att trycka hela 110 000 exemplar av sex titlar. Återstoden av dagen och Begravd jätte ska finnas i lager redan på torsdag och kunna finnas i bokhandeln redan till helgen, skriver Svensk Bokhandel.

TIPS: Boktuggs nyhetsbrev via epost till din inbox varje vecka – anmäl dig idag >>

Dessutom producerar man tre titlar som ljudböcker: Begravd jätte (inläsare Magnus Roosmann), Återstoden av dagen (Reine Brynolfsson) och Never let me go (Anna-Maria Käll) som kommer att släppas under november.

Värt att notera är dock att det i skrivande stund fortfarande enbart finns två Ishiguro-titlar som eböcker på svenska: Begravd jätte och Återstoden av dagen. Vågar vi gissa att det är något som kommer att åtgärdas den närmsta veckan?