Bokhandlare och förlag lämnar in stämning mot ny lag i Texas

🛑 Bokförbjudare. En koalition bestående av bokhandlare i Texas, nationella bokhandlare, författare och förläggare har lämnat in stämning i den amerikanska federala domstolen för Western District of Texas, Austin Division. De utmanar en ny Texaslag (träder i kraft 1 sepember 2023) som kräver att bokhandlare, förlag och andra leverantörer ska gradera böcker med sexuellt innehåll som säljs till skolbibliotek, skriver ABA i ett pressmeddelande. Betygssättningen ska göras enligt vaga etiketter som dikteras av delstaten utan rättslig prövning.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL