Ljudboken tar över sofforna – Storytel i samarbete med högtalartillverkaren Sonos

Storytel vill expandera upplevelsen av ljudböcker bortom hörlurarna. Ett samarbete med Sonos, som tillverkar högtalarsystem, gör det nu möjligt att lyssna på ljudböcker tillsammans med familjen.

– Sonos är ett klockrent komplement till vår tjänst. Det känns roligt att kunna erbjuda kunderna ytterligare ett sätt att tillgodogöra sig ljudböcker, säger Jonas Tellander, VD på Storytel i ett pressmeddelande.

Sonos är ett amerikanskt hemelektronikföretag baserat i Santa Barbara, Kalifornien. Företaget, grundat av John MacFarlane 2002, specialiserar sig på att tillverka trådlösa musiksystem. De senaste åren har Sonos jobbat hårt med att skapa samarbeten med företag som erbjuder strömmad musik. I sin app har de sedan tidigare har de stöd för Apple Music, Spotify, Soundcloud, Google Play Music, Deezer, audiobooks.com och ett 30-tal andra musiktjänster.

 

Från och med den 9:e maj finns Storytel tillgängligt i Sonos app. Det innebär att du äntligen kan lyssna högt på ljudböcker hemma, samtidigt som du sysslar med annat utan att gå runt som en zombie i övriga familjens ögon.

Ja, jag gillar Boktugg och vill anmäla mig till ert gratis nyhetsbrev.

– Jag gillar att lyssna på ljudböcker när jag lagar mat. Storytel-appen på Sonos gör det lättare att samtidigt interagera med övriga i familjen utan att stå med ett par hörlurar i öronen, säger Jonas Tellander till Boktugg.

Frågan är förstås om detta blir ett sätt för boken att ta tillbaka kommandot från tv:n i soffan? Det fanns en tid innan tv-apparaterna då familjer samlades framför radion för att lyssna till olika radioprogram men även radioteater eller uppläsningar av skönlitterära berättelser. Ett intressant och spännande grepp. Det går givetvis utmärkt att streama direkt från Storytels app i mobilen till högtalare med Bluetooth redan idag, det använder jag själv emellanåt i köket inte minst för att spela barnböcker högt. Men för många kommer integrationen med Sonos att underlätta användandet.

– Genom Sonos kan man nu lyssna på Storytel i alla rum där man har Sonos högtalare hemma. Man kan lyssna på olika ljudböcker i olika rum, perfekt för hela familjen, säger Jonas Tellander.

ANNONS

För att använda Storytel, gå in i Sonos app och klicka på ”Lägg till Musiktjänster”. Välj sedan Storytel och följ instruktionerna, skriver Storytel.

 

Bilden (är ett montage): Sonos högtalarsystem är populära – nu hoppas Storytel att de ska flytta ut lyssnandet på ljudböcker till tv-sofforna. Eller ljudbokssofforna?

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till åtta böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

1 kommentar

Kommentarer är avstängda.